Kiszonki

20200909_125930
20200909_130013
20200909_130057

Do zaoferowania posiadamy np: papryka kiszona, kiszony kalafior z burakiem oraz fasolka szparagowa.

Kiszenie to jeden z najstarszych sposobów utrwalania żywności znany i stosowany od tysięcy lat. Jest to proces naturalny.
Kiszonki możemy określić mianem “superfoods” czyli super żywności, zawierają one witaminy i składniki mineralne, oraz są niskokaloryczne i smaczne!

Zalety:
1. Dobry składni diet odchudzających
2. Kiszonki są dobrze przyswajane
3. Wspomagają pracę układu pokarmowego i odpornościowego
4. Kiszonki dostarczają sporo witamin B1, B2, B3, które regulują metabolizm i ułatwiają trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów, wygładzają skórę, wzmacniają włosy i paznokcie oraz zwiększają przyswajalność żelaza, chroniąc przed anemią. Są dość dobrym źródłem witaminy C, A, E, K oraz magnezu, wapnia, fosforu i potasu.1
To kilka zalet, które robią z kiszonek “superfoods”

WARMIŃSKIE BABY
Robimy przetwory w nawiązaniu do tradycji, czyli kisimy i marynujemy.
Inspiracją były i są nasze smaki z dzieciństwa: co jadłyśmy, co robiły nasze babcie, stąd znamy te smaki i chcemy się nimi dzielić.
Więcej o naszych wytworach, o tym co z czym i jak, będziemy pisać w kolejnych postach.

https://www.facebook.com/Warmińskie-Baby-115823543586348/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Surowce Naturalne
ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPolishPortugueseRussianSpanish